PAKEJ UMRAH + ISTANBUL

DI KLIA

Jemaah tiba di KLIA  untuk urusan Check-in dan berlepas. Sesiapa yang tiba awal, sila duduk di kerusi berdekatan Pintu 5, Tingkat 5 (Departure Hall). Jemaah berlepas pada waktu yang telah dimaklumkan.

“Ya Allah, terimalah (ibadah ini) dari kami. Sesungguhnya Engkau Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui” (Al-Quran).

 

DI MADINAH

Hari 01 – Jemaah dibawa menziarahi maqam Rasulullah saw dalam Masjid Nabawi dan Tanah Perkuburan Al-Baqiek.

Hari 02 – Jemaah dibawa menaiki bas untuk menziarahi tempat-tempat bersejarah di sekitar bandar Madinah. Ini termasuk Masjid Qubak (solat didalam dapat pahala Umrah), Masjid 2 Kiblat, Masjid Khandak, Bukit Uhud, Kilang mencetak Al-Quran, dan lain-lain yang biasa dilawati.

DI MEKAH

Hari 01 – Setiba di Mekah jemaah akan mengerjakan Umrah pertama.

Hari 02 – Jemaah dibawa menaiki bas untuk menziarahi tempat-tempat bersejarah seperti Gua Hirak (tempat turun Wahyu Pertama), Gua Thaur (tempat sembunyi ketika Hijrah) dan manasik Haji seperti Arafah, Muzdalifah, Mina dan Jamrah.

Hari 03 – Jemaah akan melawat Hudaibiah (tempat Perjanjian Hudaibiah dan miqat Umrah), Tan’iem (miqat Umrah), Jakranah (miqat Umrah), kubur isteri-isteri Nabi saw, Khadijah ra dan Maimunah ra, tempat tapak Nabi saw dilahirkan dan sebagainya.

Jemaah bertolak ke Jeddah Airport untuk ke Istanbul.

depan Kaabah

DI ISTANBUL, TURKI

Jemaah akan dibawa  ke tempat-tempat menarik dan bersejarah di sekitar Istanbul.

Hari 01 – Blue Mosque (Masjid Sultan Ahmad), Hipperdome, Masjid Ayasofia, Istana Topkapi, dll.

Hari 02 – Masjid Sultan Muhammad Al-Fateh (Pembuka Istanbul/Constantinople), Spice Bazaar, Grand Bazaar, Masjid Sultan Sulaiman The Magnificent dll.

Hari 03 – Panorama 1543 (Pembukaan Istanbul), Selat Bosphorus Crusing dll.

Blue Mosque

PENDAFTARAN

Pendaftaran Umrah :  Sila hubungi Pejabat Urusan 06-764 0010/ 06-764 4494 /  /Pn Aisyah 012- 659 0000 ( SMS / WASAP ) , atau emailkanpendaftaranhajiumrah@yahoo.com dengan mendaftarkan nama-nama dan no tel ahli kumpulan anda.

Sekian, terima kasih.

HARAPAN ANDA MATLAMAT KAMI

Ustaz Halim HAJIUMRAH.COM  019-678 0000

Advertisements